Драго Чая пя с формация „ГеоМарЧаЛо” в Лом

Драго Чая пя с формация „ГеоМарЧаЛо” в Лом

Популярният телевизионен водещ Драгомир Драганов, Симфониета – Видин и формация „ГеоМарЧаЛо” представиха концерт от незабравими български песни в Народно читалище „Постоянство 1886“ – Лом.

Аз ви предлагам тази вечер да срещнем, да запознаем, да докосноем душите си и да изпеем заедно най-хубавите, най-любимите български песни. Този конерт е нашият поклон към създателите на емблемите на българската поп музика, на българската култура.” – така откри концерта Драгомир Драганов.

 В началото прозвуча песента на неповторимата Паша Христова – „Една българска роза”. Всяко последвало изпълнение бе придружено с творческата му история, разказана от Драгомир Драганов. Основната идея на изпълнителите бе да накарат публиката да разтвори премръзналите си души, да запее и запази в сърцата си посланията на българските творци.

Амбицията се осъществи – концертът завърши със съвместното изпъление на хита „Междучасие” на Васил Найденов от музикантите и станалата на крака публика.

Насред песните водещият заговори за своите предишни преживявания в крайдунавския град. Точно там, след като мечтата му да стане актьор била разбита, той отишъл да се разсее, като погледа цирково изкуство. Срещнал се с гадателка, която му предсказала, че хората ще го гледат, но той няма да ги вижда. Тогава си помислил, че го грози слепота. Но когато през 2000 г. се появява на телевизионния екран като водещ на предаването „Чай”, разбира, че единственото, което той ще иска, е да може да зърне публиката, която го гледа.

Емоционален акцент на концерта бе отклонението от предвидената програма, когато Драгомир Драганов подари цветя с благодарност на майката на най-добрия му приятел от университета – възрастна жена от Лом.

Още от завладяващия квартет „ГеоМарЧаЛо” българската публика ще може да чуе на организираното от тях лятно благотворително турне.

Изабел Спасова
Клуб „Медии“