Влизаме на мач и без „зелен сертификат“

Влизаме на мач и без „зелен сертификат“

С решение на здравния министър проф. Асена Сербезова бе премахната забраната за допускането на публика до спортни мероприятия на открито и закрито със задължителния „зелен сертификат“ (не че е изпълнявана стриктно досега). Заповедта влиза в сила от 24 март.

От днес, наред с другите обществени места, по стадионите и спортните зали ще може да се влиза свободно (но билет, карта или пропуск, естествено). Персоналът и заетите със съответното спортно събитие обаче трябва задължително да са със „зелен сертификат“, който включва: ваксинация, преболедуване или отриицателен тест. Ръководителят на обекта или организаторът на спортното събитие обаче може по собствена преценка да изисква такъв и от посетителите.

Феновета на Монтана ще могат да се възползват от отпадналата забрана и да понапълнят в петък зала „Младост“, за да подрепят волейболния тим в домакинската му среща със Славия (София) от XVI кръг на  първенството на елитната Супер Волей. Двубоят е с начален час 18:00. В събота пак там и по същото време отбориите на Монтана и Славия отново ще премерят сили, но този път на ниво баскетбола „А“ група-жени, първа тройка.

В събота от 14:00 часа ще се играе и регионалното футболно дерби Левски (Лом) – Монтана от 26-ия кръг на Втора професионална лига. На стадион „Дунавски юнак“ също ще се влиза без „зелен сертификат“. Така, че избор има, остава и желание!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКЧервен картон