Извънредно! Областният управител на Монтана свиква кризисния щаб заради Украйна

Извънредно! Областният управител на Монтана свиква кризисния щаб заради Украйна

Заседание на Областния кризисен щаб във връзка с войната в Украйна свиква във вторник, на 8 март, областният управител на Монтана Ванина Вецина.

От представителите на институциите в него е изискана информация за създадена организация относно ресурсите и възможностите им за помощ на граждани, идващи от Украйна.

Областната администрация обяви и телефонни линии за лица, които могат и желаят да предоставят места за настаняване. В работни дни, от 9:00 до 17:00 часа,  такава информация може да се подаде на главния специалист в администрацията Красимир Стоянов. Телефоните са 096/399124 и 0885 122 438. В празнични и почивни дни, номерът е 096/399 126. На тези номера може да се подава и информация за лица, които пристигат на територията на област Монтана или вече са настанени.

Междувременно готовност да приема и лекува безплатно украински бежанци, обяви Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Стамен Илиев“. Така най-голямото лечебно заведение в Северозапада „се присъединява към вълната на съпричастност в българското общество към пострадалите от войната в Украйна“, обяви изпълнителният директор д-р Тони Тодоров.

Българският Червен кръст продължава благотворителната си кампанията в помощ на пострадалите, като събира средства и изпраща хуманитарна помощ.

В отговор на запитвания до общините за възможностите им за настаняване на украински бежанци се оказа, че повечето нямат такива. Към момента възможности имат общ. Георги Дамяново и община Медковец.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.