Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с първомартенска акция за Украйна

Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с първомартенска акция за Украйна

Над 1000 мартеници изработиха децата и учителите от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Монтана. Най-красивите участваха в изложба базар, подредена пред входа на училището на 1 март. 

Събраните от продажбата на мартеници средства са 300 лева. Тази година решихме благотворителната кауза да е за подкрепа на хората в Украйна. Ще откликнем на призива на Българския Червен кръст за набиране на материални дарения и ще закупим детски дрехи или памперси.“ – каза директорката на училището Албена Иванова.

Възпитаниците на Първо ОУ зарадваха с мартеници екипа на Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“. Освен това, изработените от тях традиционни украшения, които се дават за здраве, са поставени на кувьозите на недоносените бебета в Неонатологично отделение.

С мартеници бяха украсени дървета в двора на училището, а чинарът пред него е обвит в бяло и червено. Огромни Пижо и Пенда посрещат на входната врата на двора посетителите на първото училище в града.

Всички участници в първомартенската инициатива бяха облечени в народни носии.  Рецитал и мартенско хоро в двора на училището допълниха празничното настроение.

Никол Валентинова

Клуб „Журналистика“, Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.