НАП наблюдава износа на зърно

НАП наблюдава износа на зърно

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

 Обект на инспекцията от страна на приходната администрация са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от ЕС.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 т зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката – товарителници, фактури, платежни и др. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник-изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.