Сериен подпалвач на контейнери за смет върлува в Монтана

Сериен подпалвач на контейнери за смет върлува в Монтана

Само за два дни в Монтана неизвестен извършител е запалил седем контейнери за разделно сметосъбиране, сиобщиха от полицията в Монтана.

Тази нощ около 00.50 часа противопожарната служба е получила сигнал за запалени три контейнера на ул. „Панайот Хитов“. Двайсет минути по-късно на ул. „Неофит Рилски“ пожарникарите гасят още два пластмасови контейнери.

Около 02:00 ч. е запален още един пластмасов контейнер в  жк. „Младост“,  бл. 22, вх. Г. Пожарът е обхванал и част от лек автомобил „Мазда 3“. Предполагаемата причина е в процес на установяване. Унищожени са два пластмасови контейнера за отпадъци, врати – 2 бр., заден ляв калник, част от задна броня, заден ляв мигач, задна лява гума и тапицерия.

Вчера полицията съобщи и за още два запалени контейнери пред бл. № 22 в жк. „Младост“ в областния град. В резултат на огъня е обхванат и паркиран непосредствено пред контейнерите лек автомобил, собственост на 38 г. жител от гр. Монтана. Следствие на пожара е установено, че един от трите контейнера, разположени един до друг е напълно изгорял, а друг е засегнат частично. Лекият автомобил е с щети предимно по лявата си част – засегнати са предна и задна лява врата на автомобил – паднала боя, счупено в резултат на огъня задно ляво стъкло и стопени уплътнения на същата вратата, спукана задна лява гума и др.

По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.