Златни медали за състезатели от Монтана в републиканско първенство по ушу

Златни медали за състезатели от Монтана в републиканско първенство по ушу

8 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала – това е резултатът от участието на състезатели от Спортен клуб Ушу Монтана в Републиканското първенство по спортно и традиционно ушу (китайски бойни изкуства). То се проведе на 26 март в София.

Треньорът Асен Асенов за четвърти пореден път печели златните медали от републикански първенства в дисциплините Сю Ним Тао, Чам Кю и Бю Джи, като този път добави още един златен медал от дисциплината Туй Шоу /бутащи ръце/.

На почетната стълбичка се изкачиха и четирима от неговите възпитаници. Самуил Благоев и Зорница Иванова спечелиха първо и второ място в дисциплината Сю Ним Тао. Калин Борисов, който е в по-голяма възрастова група, завоюва 2 златни медала в дисциплините Сю Ним Тао и Чам Кю. Кристиян Димов, който в момента е студент в София и не тренира редовно, успя за кратко време да се подготви за участие в надпреварата. В дисциплината Сю ним тао той остана на четвърта позиция в своята възрастова група. В останалите дисциплини Чам кю и Бю джи успешно се пребори за бронзовите медали.

На това републиканско първенство Спортен клуб Ушу Монтана официално дебютира. Той е един от клубовете към Младежкия дом. В него се обучават деца и младежи на китайското бойно изкуство за самозащита Винг чун. В началото на тази година вече е официално регистриран като спортен клуб по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. В предишните няколко първенства Асен Асенов и неговите възпитаници представяха отбора Спортен клуб Ушу София.

Републиканското първенство по спортно и традиционно ушу бе организирано от Българската федерация по Ушу и Спортен клуб „Черен дракон“. Участие в него взеха клубове от София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.