47 пътно-транспортни произшествия с 14 ранени през месец март в област Монтана

47 пътно-транспортни произшествия с 14 ранени през месец март в област Монтана


През месец март т.г. в област Монтана са настъпили 47 пътно-транспортни произшествия, от които 11 тежки. При инцидентите на пътя няма загинали граждани, ранени са 14 души. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 2 повече, загинали не е имало, ранените са били с 5 по-малко.

През месеца са установени 3 237 нарушения на ЗДвП, от които 2024 – за нарушена скорост. Съставените актове са 363, фишове – 770.

Най-голям е броят на санкционираните водачи за неспазване на предимство, знаци и сигнали – 216, следват глобените за неправилно спиране и паркиране – 175, за нередовни пътни документи – 152, за неизползване на обезопасителни колани и каски – 140 глобени, за управление на техническо неизправно МПС – 69. Заловени са 20 водачи, употребили алкохол; 5 водачи, употребили наркотици и 31 неправоспособни водачи. Без застраховка „Гражданска отговорност” са установени 13 нарушители. При контрола на пътя са глобени 8 водачи, ползващи мобилни телефони по време на шофиране и 2 пешеходци, нарушили правилата за движение по пътищата.

37 са временно отнетите шофьорски книжки, на 34 ППС е прекратена регистрацията, 2 пътни превозни средства са временно спрени от движение.

През месеца са проведени 19 специализирани полицейски операции по безопасност на движението по пътищата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.