В Монтана функционира център за подпомагане на граждани от Украйна

В Монтана функционира център за подпомагане на граждани от Украйна

Център за подпомагане на лица, потърсили закрила от войната в Украйна, е разкрит в Монтана. Той се намира на улица „Св. Климент Охридски“, в блок „Родопа“. В него от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД „ПБЗН“) – Монтана е предоставен апартамент, оборудван и осигурен с всичко необходимо за временно настаняване на потърсили закрила от войната в Украйна.

Част от хигиенните материали и необходимите за бита вещи, са предоставени от БЧК – Монтана. Апартаментът е предвиден за престой до 24 часа, през което време пребиваващите там граждани на Украйна могат да разчитат на всякакъв вид подкрепа: помощ за връзка и контакт с други институции, предложения и възможности за местата за настаняване в областта или друго.

Центърът за подкрепа е организиран от Областна администрация – Монтана със съдействието на РД „ПБЗН“ – Монтана и БЧК – Монтана.

От областната администрация в Монтана напомнят, че в институцията са открити телефонни линии за подаване на информация, свързана с идващите от Украйна граждани. В работни дни такава може да се подаде на телефони с номера

(096) 399 124 и 0885 122 438 – на тях отговаря Красимир Стоянов, главен експерт в администрацията. В празнични и почивни дни информация се подава на (096) 399 126.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.