Монтана посреща Великден с концерти

Монтана посреща Великден с концерти

Община Монтана ще отбележи Възкресение Христово с фолклорен Великденски концерт. Той ще започне в 10:30 ч. 24 април (неделя) пред храм „Св. Св. Кирил и Методий“. В него ще участват Представителен танцов ансамбъл „Пъстрина“, Фолклорна формация „Огоста“ и Духов оркестър „Дико Илиев“ към Народно читалище „Разум 1883“. При дъждовно време концертът ще се състои в Младежкия дом.

Празничната програма, посветена на светлия християнски празник, ще започне с Великденска работилница за декорация на писани яйца и изработване на украса, картички и сувенири. Тя ще се проведе на 19 и 20 април (вторник и сряда). Над 200 деца от Монтана са заявили желание да участват в уъркшопа, който ще се проведе на този ден в Младежкия дом. За това свое традиционно събитие институцията си сътрудничи с Регионалния исторически музей – Монтана, който ще се включи с кратка беседа за традиционните техники и похвати за боядисване на перашки в миналото.

На 20 април пъстър концерт ще изнесат в Драматичния театър възпитаниците на ЦПЛР – Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“. Началният му час е 18:00.

Спазвайки традицията, и тази година Китаро-мандолинният оркестър „Монтана“ ще зарадва ценителите на красивата музика. Великденският концерт на  формацията към Народно читалище „Разум 1883“ ще се започне в 18:30 ч. на 27 април – Велика сряда. Домакин на събитието ще бъде Младежкият дом.

Също там, но на 30 април 10:30 ч. ще се състои последната от изявите, посветени на Великден – фолклорен концерт на Представителен танцов ансамбъл „Младост“, Школа за български народни танци „Стоянови“ и групите за български народни хорá.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.