Великденска работилница оранизира Младежки дом – Монтана

Великденска работилница оранизира Младежки дом - Монтана

Младежки дом – Монтана организира традиционната Великденска работилница. Тя ще се проведе на 19 и 20 април във фоайето на сградата. Тази година е под формата на уъркшоп.

Над 200 деца от училищата в Монтана са заявили желание да се включат в нея. Под вещото ръководство на Румяна Белчева – художник и ръководител на Клуб по приложни изкуства „Дорос“ към Общински младежки дом те ще боядисват и декорират яйца /стиропорени или от други изкуствени материали/, ще изработват великденски картички и сувенири.

Всяко дете ще получи грамота за участие. Целта на Великденската работилница е запознаване на участниците с обичая и различните техники за боядисване на яйца, както и начините за изработване на сувенири и картички за празника. В мероприятието ще се включи и Регионалния исторически музей – Монтана, който ще изнесе кратка беседа за християнския празник Великден.

Всяко дете ще получи грамота за участие. Целта на Великденската работилница е запознаване на участниците с обичая и различните техники за боядисване на яйца, както и начините за изработване на сувенири и картички за празника.

В мероприятието ще се включи и Регионалния исторически музей – Монтана, който ще изнесе кратка беседа за християнския празник Великден.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.