Ремонтът на централния площад в Монтана започва след Великден

Ремонтът на централния площад в Монтана започва след Великден

Проектът за реконструкцията на централния площад „Жеравица” в Монтана ще бъде изпълняван на няколко етапа, съобщи кметът Златко Живков. Първата зона на строителство ще бъде затворена след Великденските празници. В края на април ще стартира и основният ремонт на улици след подмяна на подземните комуникации.

Приключва текущия ремонт – изкърпване на разрушена настилка и преасфалтиране на паркинги. Вече е готов най-големият от тези обекти – паркинга на ж-п гарата. Стойността на инвестицията е 323 хиляди лева. Паркингът е с 80 паркоместа  и ще бъде  част от синята зона в града.

Изтичат последните две седмици, в които хората могат да си платят местните данъци и такси с 5-процентна отстъпка, припомни Живков. Той отново благодари на хората за съпричастността. Строителната програма на община Монтана възлиза на близо 9 милиона лева и изпълнението и зависи от местните приходи.

Работи се в условия на непрекъснато променящи се цени на енергоносители и строителни материали. Това е проблем и за европейските проекти, които са планирани преди повече от година при съвсем други цени на пазара. Живков е получил уверение за актуализация на средствата по програмата за местно развитие на Финансовият механизъм на Европейското икономическо пространство. Чрез нея в Монтана се изгражда младежки център.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.