Пиесата „Любовна палитра“ ще играят млади театрални таланти в Монтана

Пиесата "Любовна палитра" ще играят млади театрални таланти в Монтана

Премиерата на пиесата „Любовна палитра“ на Театралната школа към Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана, ще се състои на 28 април от 19:00 часа. Представлението ще се играе в голямата зала.

Младите възпитаници на актрисата Ирина Димитрова, наели се да вдъхнат живот на този спектакъл, сами са автори на текста. Структурата на спектакъла е необичайна – вместо една цялостна пиеса, публиката ще види 4 откъса, пресъздаващи различни истории, обединени около темата за любовта. Преобладаващият жанр е комедията, но тя е уплътнена с реални проблеми, с които младите хора са се сблъсквали през краткия си житейски път.

Всеки от участниците в школата получи шанса да участва в творческия процес по написването на фрагментите. На Мари Луканова и Петьо Божидаров обаче принадлежи заслугата да обобщят идеите и да разгърнат сюжета в един цялостен текст.

Като преподавател, ментор и режисьор на постановката Ирина Димитрова дава свобода на изява на младите хора и възможност да бъдат себе си, нещо което не винаги се случва в училище. Театралната школа позволява на младите таланти да бъдат главни актьори в собствената си история. Те вярват, че на публиката ще бъде интересно да я проследи.

Александра Тодорова

Клуб „Медии“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.