Повече хора ще обслужва социалния патронаж в село Смоляновци

Повече хора ще обслужва социалния патронаж в село Смоляновци

В кухнята на патронажа в село Смоляновци ще се приготвя вече храна за 150 души от девет села, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Днес той представи резултатите от обновяването на материалната база, заедно с кмета на Смоляновци Пламен Лилчов и управителя на Социалния патронаж в Монтана Димитрина Колова.

По проект, финансиран съвместно от фонд „Социална закрила” и Община Монтана е закупено оборудване и обзавеждане за патронажната кухня на стойност 35 хиляди лева.  С нови печки, фурни, хладилници, фризери, маси, шкафове, съдове от инокс и на автоматични уреди за обработване на зеленчуци ще работят готвача Павлина Димитрова и нейните 7 помощници.

Досега те са приготвяли храна за 80 души на една печка. Започват работа в 4 часа сутринта, за да успеят. „Ще бъде по-лесно и няма да закъснява обяда, казва Димитрова, която работи в кухнята от 33 години.

„Освен оборудването на помещенията е направен и ремонт, уточни  кмета Живков. С него средствата за обновяването на кухнята ще стигнат до 55 хиляди лева. Вече приключва и изпълнението на текущия ремонт на улици в Смоляновци. Асфалтирани са нарушени участъци на двете входа на селото.  За това са отделени 40 хиляди лева от общинския бюджет.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.