Известни личности четоха книги на децата от Второ СУ – Монтана (СНИМКИ)

Известни личности четоха книги на децата от Второ СУ - Монтана

Второ СУ ,,Н. Й. Вапцаров“ се включи в националната инициатива на МОН в подкрепа на четенето „Походът на книгите – известни българи четат на деца“.

Гост в училището бе актьорът Юлиян Петров, който е родом от Монтана. Известният актьор завършва НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов“ през 2013 г. в класа на проф. Ивайло Христов. През същата година става част от екипа на Младежкия театър ,,Николай Бинев“. Има много участия, включително и във филмовата продукция ,,Скъпи наследници“. Той прочете пред възпитаниците на Второ СУ ,,Н. Й. Вапцаров“ свои любими творби, разказа за творческия си път и проведе с учениците дискусия за ползите от четенето.

В срещата се включи и експертът по БЕЛ – г-н Иван Ликов, който прочете откъс от любима вдъхновяваща книга. Любими откъси прочетоха и г-жа Елка Станева – директор на училището и преподаватели по БЕЛ.

Срещата протече на открито – в зелената класна стая ,,Беседката на знанието“ с по-малките възпитаници от начален етап. Учениците от прогимназиален и гимназиален етап четоха любими произведения в кабинета по БЕЛ, който е с ново обзавеждане и създаде подходяща атмосфера за срещата.

Мотивирани, учениците също представиха свои любими произведения, а на финала на срещата всички си обещаха да четат повече, защото книгите са ,,прозорец към света“ и път към знанието и успеха!

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.