Започна ремонтът на площад „Жеравица“ (ВИДЕО)

В първия ден след Великден в Монтана стартира ремонтът на централния площад „Жеравица”. Последната реконструкция е от далечната 1983 година.

„Започва поетапната промяна на центъра на град Монтана. След близо 40 години, при един неизпълнен докрай проект през 1983 година, отиваме да подобрим, да променим и да изградим нещо, което да бъде много по-добро и по-хубаво за всички хора, които обичаме Монтана“, каза кметът Златко Живков.

Реконструкцията ще се извърши на етапи. Първия участък, който е затворен е пешеходната алея, която свързва двете страни на бул. „Трети март“. Ще бъдат сменени плочките, фонтаните ще бъдат изцяло реконструирани, озеленяване, осветление, водни площи нови, абсолютно всичко ново и променено.

„Стъпваме на един проект, който е направен преди 4 десетилетия и който вече не може да остане и да продължи по този начин, по който беше“, допълни кметът на Монтана.

В края на 2020 година държавата отпусна 5,3 милиона лева за ремонта на централния площад в Монтана, който се простира на площ от 17 декара.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.