Мария Илиева с първа стихосбирка

Мария Илиева с първа стихосбирка

Излезе първата стихосбирка на Мария Илиева. Нейното заглавие е „Няма път, нито време до тебе”. Читателите могат да прочетат общо 66 стихотворения, писани от есента на 2018 до лятото на 2021 г. Авторката признава, че нейната муза е страданието, чрез което тя пише едни от най-добрите си творби.

Темите, които обхваща, включват болката от невъзможната любов, дългия път на самопознание, който човек извървява в търсене на себе си, докато се лута в лабиринтите на тази любов, копнежът и преклонението пред любимия. Стихотворенията са подбрани тематично от авторката и нейния редактор – най-известната съвременна  българска поетеса Маргарита Петкова. „Опирайки се на нейния опит и усет, знам, че сме направили най-добрия подбор.” – споделя Мария Илиева. Разгръщайки книгата, читателите могат да видят и 7 чернобели рисунки, чийто художник е ученик на поетесата от Националното музикално училище „Любомир Пипков”, София.

Мария Илиева е поетеса, преводач и учител по немски, испански и български за чужденци. Тя пише поезия на български, немски и испански. Признание за творчеството й са награди от наши и международни конкурси. Със стихотворението си „Погребана” тя бе класирана на второ място в Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино” през 2019 г., а с „Черната ездачка” спечели първа награда на Международния „Лирични гласове” през 2020. Нейни стихотворения бяха отличени на два пъти в международния конкурс „La masa literaria” – Мексико, с правото да бъде публикувано в едноименното литературно списание.

Въпреки че точна дата за премиерата на „Няма път, нито време до тебе” все още не е определена, Мария твърди, че среща с читателите в Монтана ще се проведе, а може и да изпревари тази в столицата.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.