Национално шахматно турне гостува в Монтана

Национално шахматно турне гостува в Монтана

Национално шахматно турне „Асеневци“ ще гостува в Монтана на 13 май. Събитието се провежда под патронажа на кмета Златко Живков.

Мероприятието ще започне с открит урок по шахмат за начинаещи в 15:15 ч. в Градската градина, а при неподходящо време – в Младежкия дом. Многократният шампион на България и професионален треньор Даян Нинов ще разкаже на участниците легендата за шахмата и ще ги запознае с правилата на играта.

Предвидени са отборни игри, които ще поставят на изпитание бързината, концентрацията, креативността на състезателите, както и индивидуални съревнования с въпроси. Победителите ще получат атрактивни награди – шахматни комплекти, раници, литература, тениски, сувенири и др.

Всички присъствали ще се сдобият с ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори. На финала му ще се проведе турнир, а успешно преминалите през този етап от обучението ще получат сертификати.

В 16:15 ч. ще започне сеанс на едновременна игра срещу Даян Нинов и Донка Шивачева. Тя е многократна шампионка на България във всички възрастови групи  и вицеевропейска шампионка за момичета до 8 и 10 години.

В проявата може да участва всеки желаещ, без значение на колко години е и дали може да играе шахмат. За всички участници са предвидени награди и подаръци от организаторите.

Най-мащабното шахматно събитие – Национално шахматно турне „Асеневци“ ще премине през 30 града из цяла България. То се организира от Шахматен клуб „Асеневци“ – Велико Търново. Каузата на проекта е да популяризира шахмата и да даде възможност всеки желаещ да тренира безплатно.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.