Едно трето и две пети места завоюваха боксьорите от спортен клуб „Спарта“- Монтана

Едно трето и две пети места завоюваха боксьорите от спортен клуб „Спарта“- Монтана

Едно трето и две пети места завоюваха боксьорите от спортен клуб „Спарта“- Монтана в Държавния личен шампионат по бокс за юноши. Надпреварата се проведе в Добрич от 9 до 14 май.

В рамките на 5 състезателни дни бяха изиграни 156 срещи от над 170 боксьора от 48 клуба в страната. Боксов клуб „Спарта“- Монтана участва с трима боксьори.

При 60-килограмовите отлично се представи Иван Петров, който се окичи с бронзовото отличие. В първата среща, срещу представител на София, възпитаникът на Доброслав Добрев записа успех с единодушно съдийско решение. Последва победа и срещу боксьор от Благоевград и осигуряване на място в борбата за разпределение на медалите.

В решителния двубой, срещу представител на Варна, боксьорът от Монтана претърпя поражение. Мачът бе изпълнен с много емоции и наказания и за двамата състезатели, но в крайна сметка Петров се задоволи с третото място, в категория до 60 кг.

В същата категория неговият съотборник Едуард Райчев се нареди на престижното пето място от 14 състезатели. Той записа успех с 3:0 съдийски гласа срещу боксьор от Плевен след много технична и красива игра. В следващия кръг, обаче допусна поражение от боксьор от Пловдив.

В най-оспорваната категория – до 54 килограма, където участваха 17 състезатели, представителят на „Спарта“- Монтана Валентин Валентинов също се класира пети. В първия двубой монтанският боксьор се изправи на ринга срещу представител на Перник. Валентинов губеше в първия рунд, но успя да се събере и обърне срещата, като я спечели с 2:1 съдийски гласа. Последва загуба от боксьор от София и това му отреди петата позиция в крайното класиране.

Следващото предизвикателство пред възпитаниците на Добросав Добрев е Държавното лично първенство за ученици, където ще участват четирима боксьори от Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.