Осъдиха на 4 месеца затвор мъж, влязъл посред нощ в чужда къща

крадец
Снимката е илюстративна

Районен съд – Лом одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, и защитата на подсъдимия Я. З. С. за наказание 4 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за влизане нощем в чуждо жилище.

Според документите по делото за времето от 00.17 часа до 00.20 часа на 6 юли 2021 год. 45 годишният Я.З.С.  влязъл в чуждо жилище в крайдунавския град, като употребил за това ловкост – отворил безшумно входната врата на дома и се придвижил вътре без да издава шум. След като не открил нищо ценно в стаите мъжът излязъл обратно от жилището без да събуди хората в него.

Стопаните разбрали за среднощния неканен посетител на следващия ден, когато прегледали камерите за охрана на дома си и подали сигнал в полицията. По видеозаписите служители на МВР разпознали извършителя – криминално проявения Я. З. С., който неведнъж влизал в чужди къщи, за да търси ценни вещи.

Срещу мъжа било образувано досъдебно производство и след приключването му е предаден на съд. Според Наказателния кодекс нарушаване неприкосновеността на жилището е престъпление , което се наказва с лишаване от свобода до 3 години или Пробация до 6 месеца.

Пред РС – Лом подсъдимият Я. З. С.-  с начално образование, неженен, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 4 месеца „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.