Разбиха група за нелегален добив на злато край язовир Огоста (СНИМКИ)

Разбиха група за нелегален добив на злато край язовир Огоста

Вчера след сигнал за незаконен добив на злато служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР Монтана са извършили проверка в землището на с. Гаганица, намиращо се в сервитута на язовир „Огоста“ гр. Монтана.

При проверката са установени изкопни дейности на две места, с отстояние около 200 метра едно от друго. На мястото са открити още багер, изградена пресевна станция, 2 фургона и каравана, пригодени за живеене, 3 леки автомобила и един товарен автомобил, собственост на физически и юридически лица от гр. Чипровци, гр. София и обл. София.

Установените на терена трима жители на гр. София и обл. София, на 47 г., 41 г. и 38 г., са задържани за срок до 24 часа в полицейския арест на РУ Монтана.

В хода на процесуално-следствените действия са иззети тежкотоварната техника – багер „Кomatsu РС-340 LC“, товарен автомобил „ЗИЛ 131“, пригоден за пресевна, водна помпа, кичета за утаяване на земна маса и керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от жълт метал с тегло 24,16 грама.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Районна прокуратура – гр. Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.