Община Монтана отвори 40 строителни обекта

Община Монтана отвори 40 строителни обекта

Строителната програма на община Монтана този сезон е в разгара си. Работи се по 40 обекта, заяви кметът Златко Живков. Това провокира хората и към местната власт са отправени много искания за допълнителна работа, коментира той.

По думите му  до  средата на годината програмата за 23-те села да бъде изпълнена 90 на сто. В нея са включени читалищата в Долно Белотинци, Николово  и Липен, планирането на парка в центъра на Долна Рикса,  довършването на църквата в Крапчене, ремонт на четвъртокласни пътища до Безденица и между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин. Успоредно с това се работи по профилактиката и обновяването на уличното осветление навсякъде.

В града активно се обновяват  междублоковите пространства. По искане на живеещите предстои към предварителните обекти да бъдат включени и прилежащите площи около пет жилищни кооперации на бул. Трети март”. Стартира работата в пространството около бл. 18 в ж.к. „Младост”.

Основният ремонт на отсечката на бул. „Христо Ботев” /в района на гарата/, на централния площад  и строежът на младежкия център продължават.  

На 13 и 14 юли на площад „Жеравица” ще бъде спряна работата, заради празника на града. Тогава в Монтана се очакват 5000 гости от 12 държави. Поканени са посланици, делегации от партньорски градове и танцови групи за международния фолклорен фестивал.

В следващите два дни – 27 и 28 май  кметът Живков ще бъде на посещение в сръбския град Пирот заедно с група от 30 деца. Те ще играят футбол с връстниците си там.  Монтана и Пирот са лидери в програмата на Европейския съюз за трансгранично сътрудничество.

Очаква се при гостуването да бъдат обсъдени идеи за проекти през следващия период. „Вече имаме три предложения, върху които работим”, уточни кметът на Монтана. Те са за в сферата на образованието, екологията и туризма.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.