Педагози от страната споделят във 2 училище в Монтана добри практики по Национална програма ,,Иновации в действие“

Педагози от страната споделят във 2 училище в Монтана добри практики по Национална програма ,,Иновации в действие

Второ СУ ,,Н. Й. Вапцаров“  Монтана е домакин, от 31 май до 3 юни, на споделяне на добри практики по Национална програма ,,Иновации в действие“.

С решение на Министерски съвет училището е иновативно от тази учебна година, а интердисциплинарните уроци представяни пред училища от  Хисаря, Попово и село Добротица, област Силистра, ще могат да онагледят творчеството, креативността и модерния начин на преподаване на учителите. 

Второ СУ ,,Н. Й. Вапцаров“ откри два иновативни кабинета и не спира да се утвърждава като училище с модерен, иновативен и креативен стил на преподаване и развитие. „Възпитаниците от четвърти и пети клас са част от иновациите, а предметите с различен метод на преподаване са български език и литература, математика, човекът и обществото, география и икономика и история и цивилизации”, сподели директорката Елка Станева.

Седмицата, посветена на иновациите във Второ СУ ,,Н. Й. Вапцаров“ има за цел да покаже пряко приложението на иновативни практики, творчеството и креативността в училищния живот и развитието му, да се споделят и демонстрират предизвикателствата и постиженията в реална среда чрез модерни методи.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.