Осъдиха условно трима мъже, отвлекли ученичка за булка на единия от тях

Окръжен съд – Монтана одобри споразумения за наказания по 3 години „Лишаване от свобода“ условно за трима мъже, отвлекли ученичка, за да я оженят за единия от тях. Според документите по делото на 20 февруари 2020 г. около 18,00 часа в с. Дондуково, област Монтана, братята Б. Б./42 г./ , Д. Б./34 г./  и Я. Я //21 г./ – син на Б. Б., и тримата от село Расово, спрели на улица в Дондуково Й. В. , която се прибирала от училище в дома си, и я качили насила в автомобил „Фолксваген“.

В Расово Д. Б. и Б. Б. обяснили на Й. В., която е тяхна братовчедка, че искат да я оженят за Я. Я., но тя не се съгласила и отказала да слезе от автомобила. Тогава тримата мъже, заедно с майката на Я. Я.. и момичето, тръгнали с колата към град Кардам, където смятали да укрият отвлечената при свои роднини.

По пътя в град Бяла автомобилът бил спрян от служители на МВР и докато униформените извършвали проверка, Й. В.  извикала, че е отвлечена и помолила за помощ.

Похитителите били задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство.  Пред съда Б. Б., Д. Б. и Я. Я. – и тримата неосъждани, се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумения за наказания „Лишаване от свобода“ за срок от 3 години за всеки един от тях, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок от 5  години.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.