Закриват Районното полицейско управление във Вършец

Пастир прати свой колега в болница след сбиване

Във връзка с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 01 юни 2022 г. РУ – Вършец  се преобразува  в Участък – Вършец  към РУ – Берковица.

ОДМВР-Монтана информира, че структурната промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите. Както и досега, жителите на Община Вършец ще подават в сградата на полицията в града, заявления за издаване на лични документи, СУМПС и за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси и ще получават от там готовите документи.

В Участък – Вършец гражданите могат да подават сигнали, жалби и други заявителски материали за констатирани от тях нарушения или престъпления.

Структурната промяна няма да се отрази на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с обезпечаване на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района.

При необходимост, гражданите могат се свържат с Участък – Вършец  на  телефони:  09527 22 00,   09527 20 90. Приемът на граждани ще се осъществява от началниците на  РУ Берковица и Участък Вършец ,   всеки вторник /14 ч. – 16 ч./.  

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.