Честит празник, Монтана! (СНИМКИ)

Празникът на Монтана, в които всички православните християни честват Светия дух, събра гости от Италия, Румъния, Сърбия, Исландия, Чехия, Словакия, Полша, Босна и Херцеговина и Северна Македония.

Денят започна със Света Литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил в храм Свети Дух.  След  нея хората в литийно шествие се отправиха към центъра на Монтана, където служенията продължиха с водосвет.

Митрополит Даниил честити и благослови празника. Той пожела на хората да имат плодовете на Светия Дух – любов, радост, мир, дълготърпение, вяра. И когато усвояват благодатните сили ще сияят в божията благодат.

„Светият дух да очиства нашите души и сърца, да ни събира и когато се срещаме радост да  изпълва сърцата ни”, призова Владиката.

Кметът на Монтана Златко Живков приветства хората като благодари на всички,  които с труда си са направили Монтана силния икономически център на Северозапада, с безработица по малко от 4 %.

„Благодаря за солидарността в последните 2 тежки години. Въпреки кризите, ние работим и нашата община  е център на промяна, с най-много изпълнявани  проекти в градоустройството, екологията, образованието, социалните услуги, културата, спорта и младежките дейности. Надявам се това да продължи и занапред”, каза Живков.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.