Борисов в Монтана: Досега можеше да сме завършили половината път Видин – Ботевград

„Правителството на Кирил Петков не е положило една лъжица асфалт на пътя Ботевград – Видин, откакто е на власт. Досега трябваше половината път вече да е готов.“, каза Бойко Борисов в Монтана.

Лидерът на ГЕРБ, заедно с депутати и младежи от партията посетиха областния град. В препълнатата зала на театъра, хората поискаха „Избори“.

„Време е да сложим край на промяната, която подмени дневния ред на хората в страната, която изстреля инфлацията до забравени висоти, която изстреля цените на стоки и услиги в небето и изяжда спестяванията на гражданите.“, каза депутатът на ГЕРБ от Монтана Ирена Димова.

Борисов коментира и новия бюджет предложен от правителството, като о определи като слаб и нескопосан.

„И да не приемат нашите предложения, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще се направи нова актуализация”, каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ излезе със сериозни критики към управляващите, като ги обвини в кражба на стотици милиони и заяви, че коалицията сама се е свалила заради корупция.

„Хлябът – зърното има рекордна реколта на места, а сега говорят глупости за продоволствена криза. Нали щяха да изкупуват жито за милиарди, добре поне че това не направиха. Това било успех – олиото е 6.70, а България е на второ място в Европа по производство на слънчоглед, за каква привнесена инфлация говорим?“, продължи Борисов. 

„Не изтеглиха новия дълг, за да няма служебното правителство какво да харчи“, смята бившият премиер. „Това ще издъни Радев в служебното му правителство и той самият се ще сгромоляса“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той нарече „лъжа” обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

„Ако направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне напълно”, каза още Борисов.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.