Мила Емилова с първи самостоятелен концерт

Мила Емилова с първи самостоятелен концерт

На 22 юни  на сцената на Младежкия дом в Монтана се проведе първият самостоятелен концерт на Мила Емилова от ОШИ „Добри Христов” към НЧ „Разум 1883”.  В събитието взеха участие Деян Лилков – отговорник на школата и преподавател по китара, музикантът Никола Валентинов, както и още няколко от учениците на Марианна Цолова – Роксана Петрова, Емили Иванова, Николай Младенов и Денислав Русинов, които подгряваха публиката.

След краткото представяне на младата певица, приветствие на публиката и признанието на Мила: „Аз съм тук не само заради себе си, но и заради музиката!”, първата част от концерта започна с хита „Казано честно всичко ми е наред”, изпълнен в дует с малкия Дениз, последвана от “No man left for me’’ и хитовете на Бруно Марс – “That is how I like it”  и “Skate”, посрещнати с вълна от аплодисменти. След италианската детска песничка, изпълнена от Емили Иванова, започна и втората, акустична част, за която Мила призна, че й е любима, тъй като когато на сцената стане самотно, е хубаво да има с кого да я споделиш. Тук младата певица показа таланта си чрез изпълнението на „Addicted to you’’ и още три песни, в акомпанимент на китарата на Деян Лилков. Публиката имаше възможност да се наслади не само на вокалния талант на зрелостничката, но и да оцени резултата от стотиците часове, прекарани в свирене на пиано. Преди началото на третата рок част, която бе и последна, Роксана Петрова изпя песента „Halo” на Бийонсе, а след нея Мила и Денислав изпяха „Една черна овца”.

Извън програмата на събитието младото момиче беше подготвило изненада за своята преподавателка Марианна Цолова – изпъление на любимата й песен – “My way”. Вокалната педагожка пожела на Мила да покори световните сцени и след години отново да се върне тук. Талантливото момиче и учителката му получиха цветя от името на кмета Златко Живков, Настоятелството на Народно читалище „Разум 1883” – Монтана, приятели и фенове.

Мила Емилова е само на 19 години, но вече има спечелени стотици награди от национални и международни конкурси. Нейният талант е отличен в редица държави: Сърбия, Македония, Румъния, Полша, Турция, Сардиния, Беларус и САЩ. Тя определя двете си първи места, спечелени в Ню Йорк и Лас Вегас, за най-престижните й отличия, въпреки че признава, че истинското възнаграждение от музиката е това да се свържеш с публиката, като й предадеш частица от себе си.

На въпроса кога започва да пее, Мила разказва интересна детска история. Когато била в яслата, тя се надигала от леглото си и започвала да тананика и пее. Когато навършва три години, учителките съветват майка й да я запишат на уроци по пеене и така 16 години по-късно Мила осъществява първия си самостоятелен концерт. Въпреки упорития труд, Мила твърди, че музиката никога не й отнела нещо, а напротив, благодарение на нея младото момиче успява да се свърже със себе си.

Музиката ме е развила като човек. Тя не представлява просто теоретични и практически знания, а чрез това, което слушам, което свиря, което пея, аз раста като личност. Защото музиката има голямо влияние върху нас не просто като изпълнители, но и като хора.” – заявява Мила.

19-годишното момиче е избрало именно музиката за своя професия, защото това е нейната страст. Тя мечтае не само да пее на голяма сцена, но докосне душите на публиката с изкуството си.  През следващата година планът на младата певица е да си изготви портфолио от сценични изпълнения, студийни записи и авторски песни в София, след което да кандидатства в чужбина.

Изабел Спасова

Клуб „Медии“

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.