Шофьор на лек автомобил оцеля след удар с влак (СНИМКА)

Шофьор на лек автомобил оцеля след удар с влак

Шофьор на лек автомобил оцеля като по чудо след удар с влак на жп прелеза в района на село Дъбова махала. Инцидентът е станал вчера около 18.00 часа.

Лек автомобил се самозапали и изгоря, след като премина на червен светофар и бе блъснат от пътнически влак на ж.п. прелез, намиращ се в района на село Дъбова махала, общ. Брусарци. Водачът на лекия автомобил е получил охлузни рани.
63-годишен водач от село Крива бара, общ. Брусарци, при управление на лекия си автомобил „Ситроен Ксара Пикасо 1.6“ с монтанска регистрация преминава през ж.п. прелез в близост до село Дъбова махала, без да се съобразява с подадения забранителен звуков и светлинен сигнал на светофарната уредба, при което е блъснат от пътнически влак, движещ се от гр. Видин към гр. Брусарци, управляван от 46-годишен машинист от гр. Видин.

При реализираното ПТП лекият автомобил се самозапалва и изгаря, а на локомотива са причинени минимални материални щети.

Водачът на лекия автомобил е транспортиран в МБАЛ Лом, където е прегледан от екип на ЦСМП. При прегледа не са установени фрактури, а охлузни рани по тялото. Пострадалият е изписан за домашно лечение.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ Лом, която е извършила оглед. На водача на лекия автомобил е съставен акт. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.