Спират тежкотоварните автомобили по третокласния път през Арчар

Спират тежкотоварните автомобили по третокласния път през Арчар

Поставянето на вертикалната сигнализация по третокласния републикански път Добри дол – Дъбова махала – Монтана, провери областният управител на Монтана Ванина Вецина. Инспекцията й бе във връзка с предстоящата забрана за спиране на тежкия трафик по този път, което трябва да се случи тази седмица – според уверенията на Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Сигнализацията съответно трябва да е готова преди това.

Спират тежкотоварните автомобили по третокласния път през Арчар

Трасето е връзка с граничния пункт „Дунав мост“ – 2 и е предпочитано за преминаване от водачите на тежкотоварни автомобили, тъй като за него не се изискват ТОЛ такси. Връзката освен това е и по-къса в сравнение с международния път Е79, но преминава през няколко населени места в областта и тежкият трафик причинява щети и неудобства за местните жители.

На територията на областта знаци за забрана преминаването на камиони над 12 тона, ще има на пет места: на входно-изходната артерия на Монтана при квартал „Кошарник“, при село Славотин, при Брусарци, при Расово (на разклона за с. Медковец) и при Динково (след с. Дондуково).

В района на квартал „Кошарник“ г-жа Вецина се срещна с директора на Областно пътно управление инж. Ивайло Спасов. Той я увери, че пътноподдържащата фирма прави всичко възможно знаците да бъдат монтирани преди края на работната седмица.

Междувременно от информация на АПИ става ясно, че продължава изкърпването на асфалтовата настилка на първокласния път I-1 (E-79) в областите Видин и Монтана. В област Видин ремонтните дейности ще приключат до 10 юли, а в област Монтана срокът е през август.

През 2020 г. с финансиране по ОПРР 2014-2020 г., бяха основно ремонтирани 30 км от третокласния път III-112 Дъбова махала – Монтана.

След пускането на тежкия трафик обаче, настилката на няколко места е компроментирана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.