Крадци в Лом оказали съпротива на полицията

Пребиха и ограбиха възрастен мъж в Расово

Трима жители на крайдунавския град, двама от които рецидивисти, са задържани в полицейския арест на РУ Лом за кражба от завод в гр. Лом.

На 07.07.2022 г. около 01,30 ч. в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност служители на РУ Лом установили група мъже, извършващи кражба на метални профили от производствена база на завод в крайдунавския град.

Полицейските служители предприели действия за задържане на извършителите, но те отказали да изпълнят издадените им устни полицейски разпореждания, оказали съпротива, качили се в ползвания от тях лек автомобил и потеглили. При оттеглянето си с автомобила повлекли униформен служител на РУ Лом, който направил опит да задържи шофьора през отворения прозорец.

На полицейския служител е причинена лека телесна повреда.

Впоследствие извършителите изоставили ползвания автомобил на около 100 метра от мястото на инцидента и се оттеглили пеш през коритото на река Лом.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Лом установили избягалите мъже – трима жители от гр. Лом, двама от които рецидивисти, на 26 г., 35 г. и 21 г. Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа по ЗМВР.  По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.