Шофьор удари 3-годишно дете в Разград

Водач на лек автомобил блъсна 3-годишно дете в ломското село Разград. Детето е получило охлузни рани, няма опасност за живота му.

На 24.07.2022 г. около 21,10 ч. в с. Разград, общ. Вълчедръм, 33-годишен водач от с. Долни Цибър при управление на лек автомобил „Мерцедес Ц 200 ЦДИ“ с монтанска регистрация не успял да спре и блъснал с предната част на автомобила внезапно излязлото на пътното платно 3-годишно момиченце, оставено без родителски надзор.

При удара детето останало под предната броня на автомобила, без да е прегазено. Незабавно е транспортирано до МБАЛ Лом, където не са установени фрактури и наранявания, а само охлузни рани и уплаха. Детето е освободено за домашно лечение, без опасност за живота.

Водачът останал на местопроизшествието, като до пристигане на полицейските служители между него и роднини на детето възникнал конфликт, при който му е нанесен побой. Сбиването е прекратено от отзовалия се полицейски автопатрул.

На водача на лекия автомобил са направени проби за употреба на алкохол и наркотични вещества, които са отрицателни. Съставен му е акт по ЗДвП. За случая е уведомена Районна прокуратура – гр. Монтана. В РУ Лом е образувана преписка.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.