Мъж и жена загинаха от токов удар в село Расово

Мъж от Монтана счупи костите на носа на жена си

Мъж и жена загинаха от токов удар в село Расово вследствие на неправомерно присъединяване към електрическата мрежа. На 31.07.2022 г. около 12,50 ч. в РУ Лом е получен сигнал за възникнал инцидент с пострадали хора в частен дом с. Расово, общ. Медковец.

Адресът незабавно е посетен от екипи на Участък Медковец при РУ Лом и ФСМП при МБАЛ Лом. В лятната кухня на частен имот, в обособено помещение като баня, са открити телата на двамата наематели на имота – мъж и жена, на 28 г., от село Расово и село Ковачица, живеещи на семейни начала. По дланите на загиналите са намерени видими следи от токов удар и изгаряния.

Дежурна оперативна група с участието на екип на електроразпределителни мрежи на енергийно дружество е извършила оглед. Установено е, че електрозахранването на имота е било прекъснато, както и че с цел да се подаде електричество към дома е било извършено неправомерно присъединяване.

В резултат на това са променени фазата и нулата на електрическата веригата, което от своя страна е довело до протичане на електричество по корпуса на бойлера и душ батерията. Телата на загиналите са транспортирани за аутопсия в МБАЛ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.