Пиян ломчанин заплаши полицаи с оръжие

47-годишен ломски жител е задържан в полицейския арест в гр. Лом за възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си.

На 04.08.2022 г. около 04,10 ч. от ЕЕН 112 в РУ Лом е постъпил сигнал от местен жител, който съобщил за силна музика на частен адрес в крайдунавския град. На място е изпратен дежурен автопатрул на РУ Лом, който установил на адреса множество лица в неадекватно състояние. Те отказали да изпълнят издадените устни полицейски разпореждания.

47-годишният собственик на имота отправил към униформените служители закани и заплахи за саморазправа, включително и за употреба на оръжие. Незабавно е сформирана оперативна група на РУ Лом, която извършила претърсване на адреса.

В жилището били намерени и иззети 76 бутилки ракия, водка и уиски, с изтекъл акцизен бандерол или без платен акциз. Представители на Митница – Лом взели отношение по случая с акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Служители на РУ Лом съставили на 47-годишния собственик на имота три акта – по Закона за защита от шума в околната среда, с който са иззети 4 тонколони и усилвател, по Закона за МВР и по ЗНССПЕЕН 112. В РУ Лом е образувано досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 от НК.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.