Ирена Анастасова: БСП реализира 80% от предизборната си програма в социалната сфера

Ирена Анастасова

Ирена Анастасова, която ще е водач на листата на БСП за България в област Монтана, представи пред журналисти свършеното през последните шест месеца в Народното събрание.

„С сферата на социалните услуги за 30 години назад, мисля, че всеки ще отчете, че няма правителство, което да е отделило повече от 22 милиарда за социалната сфера. Тук е и увеличението на пенсиите, безплатните детски ясли и градини, безплатните учебници за всички ученици до 12 клас, както и увеличението на помощта за отглеждане на дете за втората година на 710 лева. За всичко това сме се борили“, каза Ирена Анастасова.

В област Монтана като народен представител Ирена Анастасова е направила приемни в почти всички общини, без Брусарци. Помогнала е и е разрешила споделени проблеми на хората в региона. Тя подчерта и отпуснатото финансиране за ремонти на училища в Монтана, Бойчиновци и Вършец.

Очаква се листата за народни представители за област Монтана да бъде утвърдена от Националния съвет на БСП за България през следващата седмица, каза Камелия Трифонова, която е областен председател на партията и оглавява предизборния щаб на партията в града.

„Има представители от различни общини, на различни възрасти, с различни професии. Има познати лица, има и нови млади попълнения, които ще участват за първи път в листата за народни представители“, допълни Трифонова.

Засега е ясно, че Ирена Анастасова ще бъде водач на листата в Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.