Административното обслужване на гражданите в община Вършец продължава без промяна

Административното обслужване на гражданите в община Вършец продължава без промяна

Във връзка с реформите в сектор „Сигурност“ и предприетите мерки за оптимизиране на щатовете и структурите в системата на МВР и на основание заповед на министъра на вътрешните работи от 01 юни 2022 г. РУ – Вършец се преобразува в Участък – Вършец към РУ – Берковица.

ОДМВР-Монтана информира, че структурната промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите. Както и досега, жителите на Община Вършец ще подават в сградата на полицията в града, заявления за издаване на лични документи, СУМПС и за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси и ще получават от там готовите документи.

В Участък – Вършец гражданите могат да подават сигнали, жалби и други заявителски материали за констатирани от тях нарушения или престъпления.

Структурната промяна няма да се отрази на изпълнението на функционалните задължения на полицейските служители, свързани с обезпечаване на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района.

При необходимост, гражданите могат се свържат с Участък – Вършец на телефони: 09527 22 00, 09527 20 90, както и на e-mail: ruber.mo@mvr.bg. Приемът на граждани ще се осъществява от началниците на РУ Берковица и Участък Вършец , всеки вторник /14 ч. – 16 ч./.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.