Кирил Петков в Монтана: „Искаме да върнем младите хора тук“ (ВИДЕО)

Кирил Петков посети днес Монтана заедно с водача на листата Инна Иванова и останалите кандидати за народни представители за областта. Бившият премиер се разходи до язовир „Огоста“, който според него е един от 30-те най-опасни язовири в страната. Затова е категоричен, че трябва да се започне ремонт на съоръжението максимално бързо. Според оценката на предишното правителство, ремонта ще струва 12 милиона лева.

Това, което сме решили е, че след 2 октомври язовир „Огоста“ става първи приоритет за неговото завършване и тези 12 милиона веднага, трябва да се дадат. Сега е момента да направим целия ремонт на стената, преди да има още по-голям риск за целия град Монтана“, каза на язовирната стена Петков.

Петков посети и автопазара в града, където се срещна със симпатизанти и ги запозна със програмата на Продължаваме промяната.. Липсата на млади хора е един от най-големите проблеми на региона, отбеляза Петков.

Една голяма част от младите хора напускат веднага или към Европа или към София. Реално ако не оправим условията тук и с по-добра инфраструктура, защото пътя е огромния проблем, който трябва да се реши и след това да решим проблемите с болниците и академичните институции, няма как тези хора да бъдат задържани тук. Искаме да върнем младите хора, искаме да имат възможност и перспектива да се развиват в родния си край“, каза Кирил Петков.

Пенсиите на възрастните хора ще продължат да се вдигат обещават от „Продължаваме промяната“, а детските градини и яслите ще останат безплатни.

„Това, което сме решили е, че след 2 октомври язовир „Огоста“ става първи приоритет за неговото завършване и тези 12 милиона веднага, трябва да се дадат. Сега е момента да направим целия ремонт на стената, преди да има още по-голям риск за целия град Монтана.“

Транспортната свързаност, подобряване на инфраструктурата, ВиК -сектора и ремонта на язовир „Огоста“, който също е от съществено значение. Подобряване на икономическия фактор, който всъщност, трябва да придърпва младите хора да останат в този регион. Това е една съвкупност от много действия за които ще се занимаваме във всяко едно ниво.“, каза Инна Иванова – водач на листата на „Продължаваме промяната“ за област Монтана.

„Продължаваме промяната“ е с номер 9 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление