Чипровчани отбелязаха храмовия празник на Гушовския манастир (СНИМКИ)

Чипровчани отбелязаха храмовия празник на Гушовския манастир

В Деня на Съединението, десетки жители и гости на Чипровци посетиха Гушовския манастир “Свети Архангел Михаил” в Чипровци, който днес отбелязва своя храмов празник.

Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, отслужи Архиерейска света литургия.

Всички присъстващи имаха възможност да се поклонят пред мощите на Свети Лука Симферополски /Кримски/. Осъществен бе също така церемониален водосвет и осветен курбан.

„Честит празник, чипровчани! Честито Съединение, българи! Да си пожелаем здраве и сили за добри дела! Нека съхраним традицията завещана от предците ни за благослов и успехи, да стане по-леко и по-мирно на душите ни! Всяка година с нетърпение очакваме традиционния празник на Чипровци – незабравими срещи с приятели и близки, това е най-ценното на празниците. Бъдете здрави!“, каза кметът на Чипровци Пламен Петков.

На празника присъстваа и кандидатите от листата на коалиция ГЕРБ-СДС Ирена Димова, Владимир Владимиров, Михаил Пасланджийски и Калин Хайтов. Водачът на листата Ирена Димова сподели:

„Нека дни като днешния ни донесат смирение, повече вяра и духовност и да ни дадат сила за добри дела. Нека Бог да пази България!”, допълни Димова.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.