Мъж от Монтана пребил жена си с лопата и корниз отива на съд

Внук системно тормозил баба си и майка си отива на съд

Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Берковица, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Г. (на 51 години), привлечен към наказателна отговорност за извършени от него престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Обвиняемият Г.Г. е осъждан.

От около 9 години живеел на съпружески начала с И.И. в гр. Монтана. Мъжът често употребявал алкохол, вследствие на което ставал раздразнителен и избухлив. Това водело до проблеми между двамата. По време на скандали Г.Г. проявявал агресия, отправял закани срещу живота и здравето на И.И. Стигало се до физическа саморазправа и малтретиране на жената с причиняване на различен вид увреждания.

Пострадалата многократно подавала сигнали за случващото се.

На 20.05.2022 г. Г.Г. се ядосал от липсата на пари у И.И., с които да закупи алкохол. Обиждал я, употребявал цинични думи по неин адрес. Нанесъл удари с брадва, дървена лопата, корниз и с крака по тялото й. Отправил й закани с убийство, след което оставил пострадалата в тежко физическо и психическо състояние.

Жената не била в състояние да потърси помощ. Три дни по-късно успяла да излезе от къщата и да стигне до съседи, които я закарали до дома майка й. Пострадалата била транспортирана в болнично заведение и оперирана по спешност.

От заключението на извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.И. е била причинена средна телесна повреда, довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Престъпленията, за които е обвинен Г.Г., са извършени в условията на домашно насилие. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои делото да продължи в съда.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.