Областната администрация се включва в седмицата на пътната безопасност

Полицията започва масови проверки на 20 септември в Деня без загинали на пътя

За седма поредна година Европейската мрежа на службите в пътната полиция ROADPOL, организира дни на пътната безопасност. Те са от 16 до 22 септември и тази година се провеждат с мотото „Остани жив! Пази живота!“. За Ден без загинали на пътя е определен 21 септември.

Национален координатор на инициативата е Главна дирекция „Национална полиция“, а Областната администрация в Монтана се включва като партньор в свързаните с нея дейности. В тази връзка, на 21 септември служители на институцията ще участват в мероприятия с деца от училища в областния град, които ще се проведат на няколко места. За целта от Областна администрация подготвят специални флаери, които участниците в кампанията ще раздават на шофьорите съвместно с представители на „Пътна полиция“ – Монтана.

В подкрепа на инициативата, областният управител Валери Димитров отправи призив към всички участници в движението: да бъдат внимателни и отговорни, да се съобразяват с условията и особеностите на пътя и да спазват правилата стриктно в името на живота. „Независимо от това къде отиваме и колко бързаме, човешкият живот е преди всичко и нищо друго не е по-ценно от него! Пътнотранспортните произшествия са своеобразна война, която трябва да спрем с общите ни усилия“, допълни Валери Димитров.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.