Инна Иванова подкрепи инициативата за безплатни лекарства за децата (СНИМКИ)

Инна Иванова подкрепи инициативата за безплатни лекарства за децата

Кандидатите за народни представители на ПП „Продължаваме промяната” заедно с водачът на листата Инна Иванова за 12 МИР – Монтана се анажираха да внесат в парламента законодателно предложение за безплатни лекарства на децата от 0 до 3 годишна възраст. Те взеха участие в дискусия организирана от „Цветно утре за нашите деца”, която се проведе днес в Монтана. Те работят по проект за подобряване на майчиното и детското здраве.

„Когато се прибрах в България след следването си в чужбина преди шест години очаквах, че ще открия някаква промяна. Но не я видях и заради това влязох в политиката, защото вече е време тази промяна да се случи. Днес обикалям селата в нашия регион и очите ми се пълнят със сълзи. Там младите хора ги няма и една от причините е тази – липсата на адекватно здравеопазване за децата им. Имаме амбицията и ще работим заедно с вас за доброто на децата и техните родители, за достъп до лекарства и лекари, защото вече е време нещата да започнат да се случват. Поемаме ангажимент в следващия парламент да настояваме за промяна в законодателството, за да имат всички деца, където и да живеят, достъп до безплатни лекарства и лечение.”, каза на срещата водачът на листата на Продължаваме промяната Инна Иванова.

Един от основните проблеми, които показва проучването на няколко неправителствени организации е липса на педиатри в много региони на страната, а според майките най-големият проблем да забавят, а понякога дори да не лекуват децата си, е цената на медикаментите. Друг проблем е и липсата на аптеки в малките населени места като се даде за пример, че има цели общини без нито една аптека, а за да се стигне до голям град пък, няма транспорт.

Според участниците в дискусията е важно да се осиури универсален достъп до безплатни лекарства за всички деца до 3 години. С фокус върху детското и майчиното здраве кампанията предлага важни стъпки за по-здраво подратсващо поколение, които имат и сериозен икономически ефект.

В дискусията участваха водачът на листата на Продължаваме промяната за регион Монтана Инна Иванова и кандидатите за депутати Ванина Вецина, Богомил Стефанов и Недялко Томов.

„Продължаваме промяната“ е с номер 9 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!