Пазарите – нека станат душата на всеки град или село

Пазарите са душата на всеки град. Там хората се събират, говорят си, обсъждат ежедневието, трудностите , радват се, изплакват мъките си и споделят надеждите си за по-добър живот.

Ние, от „Продължаваме промяната“, решихме точно на пазарите да срещнем хората, за да ги чуем, а те говорят там без притеснение, открито. Виждаме баби и дядовци, успели да изучат децата си, а днес страдат, че тези деца са без работа, или работят за жълти стотинки. Тези хора мъкнат чанти със зеленчуци, за да правят зимнина, защото ние българите така се чувстваме спокойни.

Купуват най-евтиното, макар че им се иска да си вземат от по-скъпите чушки и домати, отгледани в българските градини.
Точно заради тези хора и заради децата ни имаме ясна цел – да върнем българските плодове, зеленчуци, мляко и месо на българските пазари и на трапезата на българина.

През последните 7 месеца водихме не битки, а войни, а най-тежката беше Капитан Андреево. Тя още не е свършила, но първите резултати вече се виждат.

Спря вносът на млечен концентрат, млекопреработвателите купуват млякото си от нашите фермери, цената му се вдигна и фермерите са доволни.

Продължаваме борбата с корупцията и няма да се откажем. На зеленчукопроизводителите и животновъдите им трябва финансиране. Нужна е нова политика на субсидиране. Средствата за малките и средни производители трябва да растат, а тези за големите, основно зърнопроизводители, да имат таван.

Миналата година България е внесла почти толкова домати, колкото е произвела и сама, а през България към Европейския съюз само през Капитан Андреево са минали 240 хиляди тона домати, които е можело да бъдат произведени у нас и да тръгнат към Запада.
Заради това имаме нужда от подкрепата на всеки един от Вас.

Целта е да се върнат българските плодове и зеленчуци, месо и мляко на трапезата на българина, а българите да имат самочувствие да обработват своите земи вместо да берат плодове и зеленчуци в чужбина.

Продължаваме Промяната е с Номер 9 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!