Дрогиран шофьор причини катастрофа на изхода за Лом (СНИМКИ)

Дрогиран шофьор причини катастрофа на изхода за Лом

54-годишен водач от ломското село Сталийска махала е задържан в полицейския арест на РУ Монтана за шофиране след употреба на наркотични вещества.

На 02.10.2022 г. около 19,00 ч. на път II-81, с посока на движение от гр. Лом към гр. Монтана, 54-годишен водач от село Сталийска махала при управление на лек автомобил „Ауди А 4“ със софийска регистрация след пътния възел с път Е 79 предприема завой на ляво към ул. „Диана“, при което се блъска в насрещно движещия се от гр. Монтана към гр. Лом лек автомобил „Ауди А 4“ с врачанска регистрация, управляван от 20-годишен жител на село Владимирово.

Вследствие на удара водачът на втория автомобил е изпаднал в комоцио, а неговият спътник, на 18 г. от същото село е получил охлузни наранявания. 46-годишната пътничка от лекия автомобил със софийска регистрация, съпруга на водача, е получила наранявания в коремната кухина, за което е била оперирана в МБАЛ Монтана. Няма опасност за живота на пострадалите в ПТП-то.

Направените проби за употреба на алкохол и наркотични вещества на 54-годишния водач са дали положителна индикация за употреба на амфетамини. На другия водач е взета кръвна проба за изследване на наличие на наркотици или алкохол.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.