Млади журналисти печелят национални награди с публикации в нашия сайт

Млади журналисти печелят национални награди с публикации в нашия сайт

Теодора Георгиева от Клуб „Медии“ спечели първа награда в раздел „Журналистика“ от Петнадесетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – Русе`2022. Теди участва в творческото състезание с непубликуван коментар, свързан с бежанците от Украйна и озаглавен „40 лева, които разтърсиха обществото“, както и с интервюто си с Иван Ковачич – президент на Пожарникарски духов оркестър – Лоче, Словения, който участва в Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев“. То е публикувано под заглавие „Първокласен оркестър от малко село в Словения печели международни конкурси“, публикувано в информационния портал „Монтана 24“.

Теодора е възпитаничка на ПМПГ „Св. Климент Охридски“ и за втора година посещава групата по неформално обучение по журналистика Клуб „Медии“.

Още един член на клуба – седмокласничката Симона Венцеславова от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Монтана, бе класирана на трето място в престижния конкурс.

Тя е наградена за публикацията си „Интересна програма за „Походът на книгите“ в Първо основно училище„, намерила място също в сайта „Монтана 24“.

В ХV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” участваха 131 млади автори от цялата страна, оповестиха организаторите от Общински детски център за култура и изкуство – Русе. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.