Осъдиха мъж изнасилил 13-годишната си доведена дъщеря

съд

С осъдителна присъда и наложено наказание от 10 години „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване приключи делото на първа съдебна инстанция срещу подсъдимия К.М. (на 48 години). Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 4 от НК.

Подсъдимият К.М. е осъждан.

От 2012 г. той живеел на съпружески начала с К.Р. и трите й деца. Злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира смет. Децата не посещавали редовно училище, поради неполагане на грижи и незаинтересованост от страна на майката и подсъдимия.

През ноември 2017 г. К.Р. постъпила в болнично заведение, като малолетните й деца останали в дома на К.М. В една от вечерите той употребил алкохол и извършил насилствен полов акт с 13-годишната дъщеря на жената. Поради отправените заплахи момичето не споделило за случилото се с майка си, след като тя се върна от болницата.

Едва през 2019 г., когато жената се преместила с децата в друго населено място, дъщеря й разказала за изнасилването.

Впоследствие, по време на среща със служители от отдел „Закрила на детето“ със семейството на пострадалото дете, станало известно за извършеното престъпно деяние спрямо него, за което била сигнализирана прокуратурата.

Със съдебния акт спрямо подсъдимия К.М. е уважен и гражданският иск в размер на 10 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Осъдителната присъда на Окръжен съд – Монтана подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.