С 16 медала се завърнаха младите състезатели от спортен клуб УШУ Монтана

С 16 медала се завърнаха младите състезатели от спортен клуб УШУ Монтана

С общо 16 медала се завърнаха от Пловдив младите състезатели от спортен клуб УШУ Монтана, където се проведе турнира Купа на България по Бутащи ръце.

Отборът от Монтана се представи с 12 състезатели, като за двама от тях това бе първо участие в състезание. Турнирът се проведе в две категории – Фиксирана стъпка и Динамична стъпка. В категория Фиксирана стъпка Зорница Иванова и Дарен Гоцак спечелиха златни медали. Калин Борисов, Мириам Благоева, Мартин Първанов и Николай Давидков завоюваха сребърни, а Патрик Александров и Кристиян Димов- бронзови. За Самуил Благоев остана четвъртото място.

В другата категория – Динамична стъпка, златото грабна Дарен Гоцак. Зорница Иванова, Калин Борисов и Кристиян Димов спечелиха сребърни, а Даниел Цветков и Патрик Александров – бронзови медали. Самуил Благоев отново остана на четвърто място в неговата възрастова група. Треньорът Асен Асенов, който също се състезава, успя да се пребори за медали. В първата категория – Фиксирана стъпка, взе бронзовия медал, а в Динамична стъпка грабна златото в неговата категория. На турнира присъстваха и специални гости – грандмайстор Ян Зилберстоф от Германия, наследник на традицията на Чън стил на Тай чи и господин Хон Хай от Китайския културен център в София. Те връчиха наградите на част от победителите.

Купа на България по Бутащи ръце бе организиран от спортните клубове УШУ Пловдив и УШУ София,  съвместно с Българската федерация по Ушу. Той се проведе в  залата на ЕВТО-България. Участие в него взеха клубове от София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.