Младежкият дом търси най-вкусните ястия

Младежкият дом търси най-вкусните ястия

За втори път Младежки дом – Монтана ще организира кулинарния конкурс „Шарена трапеза“. В него могат да се включат непрофесионални готвачи, без ограничение на пол и възраст.

Любителите кулинари ще мерят сили в три раздела: Предястия, Основни ястия и Десерти. Всеки сам преценява какво ястие да приготви, как и какви продукти да използва. Един участник може да вземе участие и в трите раздела. Крайният срок, в който желаещите могат да заявят участие във вкусното предизвикателство е 22 ноември.

Заявките за участие се приемат на имейл: omd_montana@abv.bg, на телефон: 096/ 305 103 и на място в Общински младежкия дом /бул. „Трети март“ №98/. Участниците задължително трябва да посочат три имена, възраст, населено място, раздел, име на ястието / изделието, рецепта, телефон и имейл за контакт.

Откриването на второто издание на „Шарена трапеза“  ще е на 26 ноември /събота/ от 11.00 часа във фоайето на Младежкия дом. Участниците трябва предварително да донесат готовите ястия между 9.00 и 10.30 часа в институцията на тази дата. Компетентно жури ще оцени най- вкусните и интересни ястия.

Освен вкусови данни, те ще търсят и най-атрактивно поднесените изделия. Храната освен енергия за тялото, трябва да бъде и изкуство. Отличените заслужено ще получат диплом и награди, а всички останали грамота за участие. След края  на конкурса всички участници и гости ще могат да дегустират кулинарните творения.

Целта на конкурса „Шарена трапеза“ е от една страна да даде възможност за изява на любителите на кулинарното изкуство, а от друга да се съхрани и популяризира българската и модерна кухня.

Запретнете ръкави, пригответе най-вкусните ястия и ги изложете в Младежкия дом. Когато ги приготвяте, освен необходимите продукти, не забравяйте да добавите и щипка „майсторлък“. Усмивките и доброто настроение са задължителни!