Откриха обновената Алея с чинарите във Вършец, която всички дават за пример (ВИДЕО)

От днес във Вършец се радват на обновената ул. „Република“, която вече всички наричат „новата пешеходна улица на гр. Вършец“ или Алеята с чинарите. На официалната церемония присъстваха кметът на Вършец инж. Иван Лазаров, инж. Ататоли Димитров – преседател на общинския съвет в града, представители на фирмата изпълнител, жители и гости на града.

С красивата си визия и качествено строителство обновената улица наскоро разбуни духовете в социалните мрежи и се даде за пример. На откриването кметът Иван Лазаров каза:

„Нека си пожелаем тази модерна визия възможно най-дълго време да я запазим и нека този романтичен нюанс на Алеята на чинарите да остане в сърцата на нашите гости и на нашите съграждани.“, каза Иван Лазаров – кмет на Вършец.

Проекта е изпълнен за пешеходната зона на ул. „Република“ в участъка от кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ до кръстовището с ул. „Д-р Константин Пенев“ с дължина около 510 м., представляваща Етап I от неговото изпълнение. Подменен е съществуващия водопровод. Подменени са всички сградни водопроводни отклонения, монтирани са надземни пожарни хидранти и спирателни кранове на отклоненията на водопровода с водопроводите по съседни улици.

На ул. „Република“, в разглеждания участък е изградена нова пътна конструкция, направена е дренажна система под пътната основа за отвеждането на водата извън пътната конструкция. Пътното платно е изградено изцяло с паважна настилка и обособено като пешеходна зона, велоалеята е изместена в срещуположната част на платното спрямо съществуващото й положение и изградена също от паважна настилка.

Обновени се тротоарите и зелените площи, изградени са нови дъждоприемни оттоци, подменени са капаците на съществуващи ревизионни и дъждоприемни шахти, поставена е нова вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Стойността на строителството е 749 900,29 лв. без ДДС, като финансирането е осигурено от ПМС № 360/10.12.2020 г.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.