Певческа група „Пъстренец Jr.” спечели овации в празничен концерт

Певческа група „Пъстренец Jr.” спечели овации в празничен концерт

Певческа група „Пъстренец Jr.” спечели овации в празничния концерт, посветен на 95-ата годишнина от основаването на Народно читалище „Нов живот 2027“ – с. Горни Лом. Гласовите момичета изпълниха четири торлашки песни.

Публиката посрещна особено възторжено „Пошле су ми три девойке“. Това е песен от репертоара на мъжката вокална група за изворен фолклор от Горни Лом.

С участието си в честването на читалището възпитаничките на музикалния педагог Асен Асенов се отблагодариха на домакините, които са им предоставили свои автентични песни.

Групата на Младежкия дом ги популяризира с участието си в концерти и конкурси. Освен това те са включени в приложението с препоръчителни песни за Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“. Затова няма да е пресилено, ако се каже, че деца от цяла България ги изпълняват.

Наред с местните самодейци и певческа група „Пъстренец Jr.” в програмата на празничния концерт участваха състави от Белоградчик и Чупрене. Те се изявиха в обновената зала на читалището на Горни Лом.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.