Първо училище в Монтана е с обновена сграда (СНИМКИ)

Първо училище в Монтана е с обновена сграда

Първо основно училище в Монтана вече има обновена външна фасада. По този повод днес с тържество и водосвет беше отбелязано приключването на ремонта. Инвестицията е в размер на 236 хиляди лева и бе отпусната допълнително от Министерството на образованието и науката в края на юли тази година. Още 30 хиляди за довършването на проекта са осигурени от община Монтана.

„Адмирации за ръководството на училището, което не чака на готово, а разработи и спечели този проект пред МОН, заяви кметът Златко Живков в приветствието си. Той припомни, че освен през тази година община Монтана отпусна близо 100 хиляди лева през миналата за авариен ремонт на покрива. Така през последните две години за подобряване на условията в сградата на  І-во основно училище са направени най-много инвестиции, в сравнение с другите училища в общината. Реновирането му е пример за споделена отговорност между държавната и общинската власт, каза още Живков.

Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” е най-старото училище в Монтана. През 2020 бяха отбелязани 140-години от откриването му.  Днес в него се обучават 520 ученика от 50 – членен учителски колектив. Сред нововъведенията в училищната среда са два нови мултимедийни кабинета, актова зала с модерно озвучаване и три занимални за дейности по интереси. 

 „Успяхме да реализираме една мечта на колектива на училището, а именно да работим и творим в обновена сграда.“, каза Албена Иванова – директор на улилището.

Миналата година завърши и ремонта на покрива на училището. Стойността бе 300 000 лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.